Hjälp för dig som är i behov av CE-märkning

Om du befinner dig inom tillverkningsindustrin eller vill sälja dina produkter på en större marknad ligger EU nära tillhands. Förutom att den inre europeiska marknaden erbjuder många affärsmöjligheter finns också betydligt större kundpotential jämfört med svenska marknaden.

Trots att handel inom ramen för den europeiska marknaden är omfattad av olika regler finns även särskilda produktkrav som heter CE märkning. Många gånger behöver du en sådan märkning för att komma igång och sälja dina produkter inom EU.

När behöver du CE märkning

Om du har bestämt dig för en etablering på den europeiska marknaden är det oerhört viktigt att hålla koll på reglerna. I nuläget finns särskilda EU-krav för 25 olika produktkategorier som alla behöver en CE-märkning. Det är framförallt produktkategorier inom hälsa, miljö och säkerhet.

Lagstiftningen inom EU uppdateras i högt tempo. Därför är det också allt fler sektorer som blir omfattade av krav på CE-märkning. Du som företagare har ett ansvar för att hålla koll på vilken lagstiftning som gäller och vilka produkter som kräver CE-märkning. Det här kan vara snårigt och det kan vara lönt att ta in professionell hjälp. Du kan spara både tid och pengar genom att ta hjälp av experter som kan ge råd om CE-märkning.