Stor renovering på gång

Åren går och fastigheter behöver ses över och det kanske är en stor renovering på gång. Vissa saker kanske måste fixas efter en kortare period medans andra saker bör renoveras efter längre tid. Stambyte är något som behöver göras efter 30 år i en fastighet.

Det gäller att man räknar med att det kommer en stor renovering framöver och är man en bostadsrättsförening så gäller det att man har ekonomi för detta. Se till att anlita experter som utför dessa arbeten. För varje månad så betalar de som köpt rätten att bo i lägenheterna in en summa till föreningen och det är viktigt att man håller föreningens ekonomi på stadig fot så att säga. Man ska se till så att man bygger upp en grund i ekonomin som kan klara av delar i de renoveringar som bör göras.

Varje år så hålls det årsstämma och det är då som de stora besluten ska tas i den bostadsrättförening som ni driver. Det är viktigt att ni har en underhållsplan för era fastigheter och att det finns ekonomi för att underhålla och renovera. Vissa saker kan bli mer kostsamma än andra saker. Då kan det vara bra att ha samlat i ladorna så de dyra och kostsamma renoveringarna kan betalas.