Utrusta din egen verkstad

Det kanske känns enkelt att starta en egen verkstad men det finns mycket att tänka på både gällande kapital och den utrustning du behöver för att underlätta och klara av ditt arbete.

verkstad

Idag spelar det ingen roll om du har all kompetens som krävs, det ställs höga krav på utrustningen och den lokal du ska använda och det är viktigare att du ser till att du har den rätta utrustningen istället för mycket utrustning. Kvalitét före kvantitet. Detta kommer att underlätta för dig och spara både din tid och din kropp i det långa loppet.

Då mycket av arbetet sker med bilen i luften så är billyften ett måste idag oavsett vilken typ av mekaniker du är. Även utrustning för att byta däck eller auto scanner för att snabbt kunna hitta vilket problem bilen har behövs då dagens bilar är fulla med elektronisk utrustning. Du behöver diagnostikutrustningen även om du bara ska göra en vanlig service på bilen. Biltillverkarna använder inte heller samma modeller av skruvar, bultar och muttrar så ett stort grundurval av nycklar och en del specialverktyg kan vara bra att införskaffa.

Se också till att du har bra skåp att förvara dina verktyg i så de är lätt att hitta när du behöver dem. Du vill inte ha dina verktyg överallt på golvet, det är varken bra för säkerheten eller om du behöver hitta rätt verktyg. Du vill att din verkstad ska se städad ut så kunderna känner förtroende för dig när de kommer in och bokar tid.