Riva och bygga nytt

Många gånger så kan det vara enklare att riva en fastighet och bygga nytt då det är allt för mycket jobb med att få det hus som står idag kräver allt för mycket arbete innan det blir som man vill ha det.

Att riva en byggnad kräver ett rivningslov från den kommun man bor i, när du fått detta rivningslov så gäller det att på ett effektivt sätt riva den aktuella fastigheten. Anlitar du ett företag som sköter rivningen så slipper du fundera så mycket på planeringen av detta. Det går också att kombinera att en firma sköter vissa delar och du gör det du själv kan riva.

När fastigheten är nere och materialet ligger där så finns det bra möjligheter idag att ta reda på detta. Det går att på plats krossa och flisa det som är brännbart på ett smidigt sätt, kontakta RGS90 som arbetar med marksanering och även mobila tjänster som materialkross. När huset är rivet så kan man enkelt krossa och göra flis av det som går att använda till energiåtervinning.

När huset är rivet och allt material bortforslat så börjat planeringen av den ny byggnaden som ska stå där det gamla stod. Fördelarna med att bygga på en äldre tomt är att allt med vatten och el finns redan så detta går smidigt att använda sig av. Kolla upp så att el, vatten och avlopp är av den standard som behövs i ett modernt hus.